Herenzonnebrillen

Zonnebrillen voor mannen
Als je in een brillenwinkel een zonnebril voor mannen zoekt, zie je op het eerste gezicht niet veel onderscheid tussen damesmodellen of herenmodellen. Toch zijn er wel een aantal verschillen op te noemen. Meestal zijn zonnebrillen voor mannen groter. Verder zie je vaak dat de kleur van het montuur donkerder is, al zie je ook wel dat fellere kleuren worden verwerkt, zoals rood of lichtgroen.   Het montuur voor vrouwen is meestal van kunststof gemaakt, terwijl zonnebrillen voor mannen ook van metaal gemaakt worden. Verder hebben vrouwenbrillen meer versieringen, zoals glinsterende streepjes of steentjes.

Waar zijn zonnebrillen voor mannen verkrijgbaar?
Je kunt bijna overal zonnebrillen kopen, zoals de Ray-Ban Justin. Uiteraard kun je goed terecht bij brillenwinkels, waarbij je waarschijnlijk ook meer advies krijgt. Verder vind je zonnebrillen voor mannen bij drogisterijen en warenhuizen. Op internet is ook genoeg keuze. Op internet zoeken is heel makkelijk. Je kunt in je zoekopdracht de optie “zonnebrillen voor mannen” aanklikken, en je krijgt alleen de brillen voor mannen te zien. Je hebt dan ook meteen overzicht op goedkope of duurdere merken. Je kunt het zo duur maken als je wilt. Je hebt ze voor een tientje, maar een bril van een bekend merk kost algauw 100 euro.

De voordelen van een zonnebril
Een zonnebril is er voor gemaakt om minder licht door te laten. Dit kan prettiger zijn voor het kijken. Vooral in het verkeer is het belangrijk om goed zicht te hebben, niet alleen in het donker, maar ook in het felle zonlicht. Juist mannen schijnen op vakantie het meeste te rijden, dus een zonnebril voor mannen is onontbeerlijk in de auto. Ook heb je brillen die de schadelijke straling van de zon tegenhouden. De glazen hebben een UV filter. Hiermee kun je op den duur staar voorkomen. Hoeveel een zonnebril de straling tegenhoudt, wordt vaak aangegeven met een cijfer van nul tot vier. Factor nul laat alle straling door en factor vier de minste straling. Het is een misverstand dat een bril met factor vier ook heel donker is.

Zonnebril voor mannen op sterkte:
Als je al een bril draagt, kan het een uitkomst zijn om een zonnebril met de juiste glassterkte te nemen. Deze kun je vaak voor een gereduceerd bedrag kopen als je al een bril laat aanmeten. Ook heb je het voordeel dat je veel keuze hebt uit monturen. Omdat je dit het beste bij een opticien kan laten maken, krijg je vaak goed advies over de verschillende monturen en welke glazen je kunt nemen. Je weet dan zeker dat je een zonnebril voor mannen hebt en dat die goed bij je past. Een nadeel is dat je wel altijd moet opletten dat je de andere bril ook bij je hebt.

Welke bril kies je?
Als je een zonnebril voor mannen zoekt, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Heel belangrijk is of de bril je goed staat. Dit hangt bijvoorbeeld af van de vorm van je gezicht. Als je een rond gezicht hebt, komen de vormen van je gezicht vaak beter uit met een bril die hoekig is. Mannen hebben vaak een hoekig gezicht. Als je dan een hoekig montuur neemt, lijkt je gezicht heel hard. Zonnebrillen voor mannen hebben vaak afgevlakte vormen, zodat de lijnen in het gezicht zachter lijken. Verder is ook de kleur van belang. Vaak zijn zonnebrillen voor mannen zwart of blauw, maar als je blond haar hebt, past een lichtkleurige bril misschien wel beter. Ook kun je kijken of de kleur bij je ogen past.

Bekende merken:
Het is trendy om een zonnebril te dragen. Ook voor brillen geldt dat er allerlei bekende merken zijn. Ray-ban is misschien wel de bekendste, maar ook Lacoste, Hugo Boss en Nike hebben zonnebrillen voor mannen. Omdat deze merken ook kleding hebben, passen die brillen in het ontwerp van het merk. Je kunt daarmee stijlvol voor de dag komen. Verder schijnen de topmerken een betere kwaliteit in materialen en afwerking te hebben. Je betaalt daar ook voor: een zonnebril van een bekend merk kost tussen de 100 en 200 euro.

Skibrillen voor mannen:
Naast de dagelijkse zonnebrillen, bestaan er ook andere “gekleurde” brillen die bedoeld zijn om het zonlicht tegen te houden. Er zijn gekleurde zwembrillen verkrijgbaar en voor de wintersport zijn er skibrillen. Deze zijn vooral gemaakt om de sterke UV straling tegen te houden. Vooral in de bergen is de straling hoger. Zeker in combinatie met de witte sneeuw kun je daar niet zonder skibril. Ook hier zijn er zowel brillen voor mannen als voor vrouwen te verkrijgen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *